У Коровійському ліцеї вже з 2 вересня проходитиме апробація підручників для 8 класу

З 1 січня 2024 року підручники, які будуть друкуватися коштом державного бюджету, мають проходити апробацію. Що ж то таке, АПРОБАЦІЯ підручників? Апробація шкільних підручників і посібників – це дослідження їхньої якості, яке відбуватиметься безпосередньо під час освітнього процесу. Саме тому Міністерство освіти і науки України спільно з Українським інститутом розвитку освіти здійснили вибір закладів освіти, які у 2024/2025 н.р. проводитимуть апробацію підручників. Коровійський ліцей Чернівецької міської ради увійшов до переліку закладів України (наказ від 30.08.2024 р. №116-аг).

Апробацію проводитимуть 15 вчителів 8-х класів (ПІЛОТ), як учасники інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня за темою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти», що триває з 2021 року (наказ МОН України від 02.04.2021 №406).

Отже, апробація підручників / посібників розпочнеться 2 вересня 2024 року і триватиме до 1 січня 2025 року. В процесі апробації буде здійснено дослідження якості підручників / посібників під час освітнього процесу, згідно з інструктивно-методичними рекомендаціями щодо проведення апробації, відбудеться їх обговорення педагогічними працівникамизакладу за участю авторів (авторських колективів), ініціаторів апробації, з використанням технічних засобів електронних комунікацій, а також буде проведено діагностувальні роботи для визначення досягнення очікуваних результатів навчання учнів та ін.

Велика робота чекає вчителів нашого закладу. Тому, бажаємо УСПІХІВ!

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування