Співпраця в дії: Батьки учнів Коровійського ліцею зустрілися з начальницею Управління освіти

Особливими і хвилюючими перед початком нового навчального року є останні дні серпня не тільки для педагогів, а й для батьків. Адже у них стільки питань: "Як, чому, яким чином?..." Для максимальної прозорості у стосунках закладу освіти, управління освіти та батьківської громадськості, а також налагодження прямої комунікації, управління освіти Чернівецької МР організувало зустріч начальниці Управління освіти Ірини ТКАЧУК з батьками учнів ліцеїв та гімназій Чернівецької міської територіальної громади, участь у якій взяли й батьки учнів Коровійського ліцею на чолі з голової батьківського комітету закладу Оксаною ГУЧИК. На зустрічі усі присутні могли задавати питання на загал, а також поспілкуватися з очільницю освіти громади особисто.

У такому форматі зустріч відбулася вперше, і на ній також були присутні заступники начальника Управління, директори закладів загальної середньої освіти.

Спілкування умовно було поділено на два блоки. Спочатку Ірина Ярославівна коротко розповіла, про те, чим зараз живе освіта громади. Зокрема, про ремонти у ЗЗСО та ті видатки, які йдуть на заклади освіти. Про реалізовані проєкти в освіті, як ось фінансова автономія, соціальне підприємництво, потужний розвиток гри “Джура”…

Була відверта розмова про літнє оздоровлення дітей і чому воно не відбулося цього року, адже умови, в яких мали оздоровлюватися діти, були незадовільними. Ірина Ярославівна все детально батькам пояснила.

Говорячи про майбутні освітні проєкти, Ірина Ткачук зупинилася не лише на інкубаторі шкільних ініціатив, ораторському клубі, електронному документообігу, а й на платних послугах, які можуть надаватися у ЗЗСО. Як, наприклад, підготовка дітей до ЗНО (зараз НМТ) тощо. “Це буде легалізація тих речей, далеко не правильних, які давно мають місце у закладах освіти, – зауважила Ірина Ярославівна. – Але при тому ми вчимо дітей будувати чесне суспільство. Це не розпочнеться у всіх закладах освіти, і не розпочнеться вже зараз. З директоркою одного з ліцеїв ми вже кілька місяців над цим працюємо”.

Після запитань, начальниця Управління перейшла до теми трансформації мережі закладів загальної середньої освіти у напрямку профілізації. Ця загальнодержавна реформа триватиме до 2027 року. Тому було важливо розповісти батькам, як саме триватиме реформа, що конкретно вона передбачає.

Звісно, у батьків було багато запитань. Начальниця управління зауважила: якщо буде необхідність і бажання поспілкуватися про профілізацію ЗЗСО додатково, вона завжди зустрінеться з батьківською громадою того чи іншого освітнього закладу.

Джерело: https://osvita.cv.ua/vidbulasya-zustrich-nachalnytsi-upravlinnya-osvity-z-batkamy-uchniv-litseyiv-ta-gimnazij-chernivetskoyi-gromady/

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування